Loading color scheme

MILJØTARE

BRISK SAFETY AS aquaculture solutions

Miljøvennlig kunstig tangskog et naturlig miljø for rognkjeks.

Det er viktig å fôre rensefisken over skjulet der den bor. En sulten rognkjeks spiser lite lus, mens en rognkjeks som hele tiden har tilgang på fôr blir en reser på lusespising. Rensefisk er pr i dag mangelvare og ventelistene er lange, det er da greit å ta vare på de man har eller får.

Kunstig tangskog produsert i miljøvennlig og gjenvinnbar PVC gir rensefisken beskyttelse og et naturlig habitat – uten å avgi mikroplast.

Mens tradisjonell tangskog i plast må byttes ut hver 6-7 måned, tåler vår PVC-tangskog opptil tre ganger så lang tid i sjøen. Deretter tas produktet opp og returneres til Protan som gjenvinner det til nye PVC-produkter. Videre reduserer BRISK SAFETY sin tangskog kraftig bruken av tauverk, som er en miljøversting i havbruksnæringen.

For å holde tangskogen stille i urolig sjø, har vi erstattet miljøskadelig bly med Larvikittstein.

Med en rensefiskstasjon i kombinasjon med like miljøvennlige luseskjørt vil man kunne fjerne bruken av kjemikalier til avlusning.

BRISK SAFETY kan tilby lagerførte produkter, noe som sikrer ekstremt kort leveringstid og fleksibilitet for å møte kravet om rask leveranse.

  • Vi har utviklet et rensefisk skjul "miljøtare" som er konstruert uten bruk av tau og bly. Våre produkter avgir ingen mikroplast.
  • Vi bruker en tromlet, kortreist Larvikitt med en vekt på ca. 2 kg, som er integrert for synk.
  • Vi sparer i gjennomsnitt miljøet for ca: 500 kg plastduk, 1,3 km tau, og 350 kg bly/ståltau pr. mære under levetiden av vår miljøtare.
  • Vi har nå vårt utstyr i bruk på over 100 mærer i Finnmark. Resultatene er oppsiktsvekkende gode med sensasjonell lav dødelighet på rognkjeksen, så her er også fiskevelferden på topp. (Dette også grunnet oppheng av miljøtare i rensefiskstasjon m/fôring over rensefisk).

Hyppig rengjøring av skjul medfører stor dødelighet for rensefisk og unødvendig stress for laksen.

BRISK SAFETY